Este o reteta foarte simpla: am separat albusul de galbenus, am batut albusurile spuma impreuna cu un pic de sare si cele 6 linguri de zahar (folosind robotul de bucatarie) apoi am incorporat galbenusurile folosind o spatula. Am adaugat uleiul si faina cernuta amestecand totul cu miscari de sus in jos (nu miscare circulara) pentru a avea o compozitie foarte aerata.
Am pus hartie de copt in tava, am transferat compozitia in ea si am intins-o cat mai uniform. Am pus tava in cuptorul ( cu gaz, nu electric) preincalzit la 160-170 grade pentru 20-25 de minute. Dupa 20 de minute am testat-o cu o scobitoare: am intepat prajitura in centru cu o scobitoare si cand am scos-o avea compozitie pe ea deci am mai lasat pandispanul la cuptor. Dupa 5 minute am repetat testul si scobitoarea a iesit curata semn ca blatul era gata.
Peste cateva ore, cand blatul era racit, am trecut la pregatirea prajiturii: am scos blatul din tava si l-am desprins usor de pe hartia de copt, l-am taiat in 2 jumatati egale pe latime si fiecare jumatate am taiat-o in 2 pe grosime obtinand 4 blaturi dreptunghiulare. Intre blaturi am pus dulceata de zmeura (eu am folosit marca Auchan) si am obtinut o prajitura delicioasa.
Prajitura in sectiune:
si gata de servire:
Sursa reteta pentru pandispan: http://www.laurasava.ro/2010/05/19/pandispan/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu