luni, 4 aprilie 2011

Un week-end plin

In acest w-end am testat mai multe retete si m-am gandit sa va mai povestesc ce am mai gatit si mi-a placut.

Incep cu pancakes, reteta este de aici http://www.lalaworld.net/2011/02/27/pancakes/#more-3346 si nu o mai reiau pentru ca pe link gasiti reteta extrem de bine explicata si ilustrata. Au iesit foarte bune, atat de bune incat s-au mancat foarte rapid ca abia am mai salvat una cat sa-i fac o poza. Le-am mancat cu miere si dulceata de cirese amare.



A doua zi a venit momentul pentru "junk food": hamburgeri facuti acasa. Am cumparat niste pulpa de vitel pe care am tocat-o. Am pus ceapa taiata marunt, un catel de usturoi, cimbru, sare, piper si un ou. Am format hamburgerii si i-am ambalat individual in pungute de congelator. Toti hamburgerii au stat cateva ore la congelat pentru ca astfel isi vor pastra forma in timpul prajirii. Am folosit o tigaie teflonata in care am adaugat carnea direct de la congelator si am lasat-o pe foc pana s-a rumenit pe ambele parti. Apoi am "construit" hamburgerul: baza chiflei, felie de cascaval, mustar, carne, cascaval, castraveti murati si capacul de la chifla.



Si dupa hamburgeri am gatit si ceva sanatos: somon cu legume la cuptor. Pentru asta avem nevoie de o pregatire prealabila a legumelor: morcovul si dovlecelul se taie in fasiute subtiri si lungi si se pun intr-un vas de plastic sau sticla la marinat in ulei de masline, sare si piper. Se pot adauga si alte legume dar sa fie ceva ce se poate gati in 15 minute avand in vedere ca doar atat se va tine totul la cuptor. Eu am mai pus de data asta si ciuperci taiate in feli foarte subtiri. Legumele se lasa la marinat cateva ore. Pe o folie de aluminiu se aseaza un strat de legume si apoi se aseaza fileul de somon; se pune un pic de ulei de masline si un pic de sare si piper. Se ruleaza capatele de la folia de aluminiu strans astfel incat tot lichidul sa ramana in interior si se introduce in cuptorul incins la 200 grade timp de 15 minute. Se poate manca asa cum este, cu lamaie sau orice alt sos. Mie imi place sa-l mananc cu un sos obtinut din amestecarea unei lingurite de mustar cu smantana sau iaurt.

2 comentarii:

  1. Esti fantastica, darling! Voi incerca somonul, la hamburger nu ma bag, fiindca daca ii plac lui Andrei, voi gati numai hamburger de-atunci incolo :))

    De unde ai luat dulceata ed cirese amare, din camara mamei sau din comert? cred ca au iesit dementiale clatitele...yummy!

    Pup,

    M.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dulceata e din camara nasei (sar'mana nasa!)

    RăspundețiȘtergere