luni, 14 februarie 2011

Saratele

Saptamana asta nu am facut nimic dulce ci sarat.

Ai nevoie de 500g faina, 250 g branza sarata de vaca, 2 oua, 1-2 lingurite de sare, 1 pahar de smantana, 1 plic de amoniu, 1-2 linguri de apa si un pachet de unt.

Se rade branza si se pune intr-un castron adanc. Se dizolva amoniul in apa si se pune peste branza rasa. Se continua cu adaugarea celorlalte ingrediente, nu exista o ordine anume. Dupa ce s-au adaugat toate ingredientele incepem framantarea - este un aluat ce trebuie framantat cu mana altfel nu veti obtine nimic. Rezultatul framantarii este un guguloi mare si lipicios de aluat si pereti curati in vasul in care s-a facut framantarea. Am impartit aluatul in 2 si in una din jumatati am adaugat cu generozitate seminte de chimen. Din aluat trebuie intinsa o foaie de maxim 1 cm grosime- suprafata pe care se intinde foaia trebuie acoperita cu un pic de faina pentru a nu se lipi aluatul. Eu nu am avut facalet asa ca am folosit o sticla de bere imbracata in folie alimentara (ca sa nu mai imi fac griji cu indepartatul etichetei de pe sticla). Din foaia intinsa am taiat fasii de aluat de diverse lungimi si le-am copt la 180 grade celsius timp de 15-20 minute intr-o tava unsa cu putin ulei si acoperita cu hartie de copt. Au iesit 3 tavi si au un gust delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu