Totul incepe cu gasirea pachetului perfect de ficatei de pui asa ca trebuie sa fii pregatit sa mergi in mai multe magazine. Perfectiunea e greu de gasit dar perseverenta invinge!
Se spala si se curata ficateii,apoi se lasa la scurs. Se ia un vas (eu folosesc un vas dreptunghiular de yena) se pune ulei si ceapa taiata feliute si se adauga ficateii. Se baga la cuptor la aproximativ 170 grade C pana se rumenesc bine. Din cand in cand se intorc ficateii de pe o parte pe alta ca sa fie rumeniti uniform. Totul dureaza cam 30 minute si nu se face deloc mizeria ca atunci cand ii facem la tigaie. Parca si gustul e unul mult mai bun.
Eu am folosit piure de cartofi ca si garnitura si totul a arata cam asa:
Si cum un desert e tot timpul bine venit am incercat o reteta de Mousse de ciocolata.
Nu ai nevoie decat de jumatat de pachet de unt, 150g ciocolata, 3 oua si o jumatate de cana de zahar plus cateva vase si ustensile de bucatarie.
Pe baie de apa se topeste ciocolata si untul, functie de vasul in care ai topit ciocolata e posibil sa fie nevoie sa le muti intr-un vas mai mare si mai adanc. Separi albusul de galbenus, incorporezi galbenusurile in ciocolata topita utilizand un tel apoi se da amestecul la rece cateva minute. Intre timp bati albusul cu jumatatea de cantitate de zahar, cand incepe sa se formeze spuma de ou pui si restul cantitatii de zahar si continui sa bati, va iesi o spuma foarte alba si cremoasa.
Incepi sa incorporezi in ciocolata topita (si racita) putin cate putin din spuma de albus amestecand usor cu telul dar avand grija sa fie bine amestecate cele 2 componente. Odata ce toata cantitatea de spuma de albus a fost incorporata desertul e aproape gata, mai ramane sa-l pui in castronase sau pahare si sa-l pui la rece. Daca te grabesti il poti baga cateva minute la congelator, dar ai grija sa nu-l uiti prea mult. Mie mi-ai iesit 4 castronase si arata cam asa:
Yammii!
Felicitari, Crina, super-idee! Sau sa-ti spun Julie? :))) Esti o mare meseriasa, tine-o tot asa!
RăspundețiȘtergereSi pentru ca 'buna ziua mi-ai dat, belea ti-ai capatat', acum incep intrebarile, mai ales ca eu abia am intart in teste cu cuptorul electric, habar n-am ce-si-cum, deci: ce pui peste ficatei: apa, vin, ulei? Si ciocolata de la mousse,e cea de menaj de la supermarket?
Merci si tine sus munca buna! :)
Se vede treaba ca sunt rookie si la 'folosire blog si postare comentarii' :(
RăspundețiȘtergereAnonim=Mishu C.
Draga Mishu, la ficatei am pus ulei de floarea soarelui si niste ceapa apoi la cuptor cu ei.
RăspundețiȘtergereCiocolata de la mousse poate fii de orice fel, eu am folosit Poiana cu lapte - family pack care are 200g. Ar merge foarte bine si cu ciocolata neagra...
Hmmm...am udat tastatura :( cu ochii pe mousse...bine macar ca doar din uitat nu s-a ingrasat nimeni :)). Prajitura Lica cand ne-o arati?
RăspundețiȘtergerePentru Lica mai trebuie sa asteptati sa ne revina glicemia la nivel normal ca e tare dulce :-); pe la sfarsitul lunii februarie cred ca o invit din nou pe la noi :-). Dace se comporta frumos o aduc si pe la birou sa va cunoasteti personal ;-)
RăspundețiȘtergere