O reteta gasita intamplator cu cateva luni in urma, simpla si cum aveam toate ingredientele deja cumparate am incercat-o. Azi e deja a 3 oara cand o fac, este foarte simplu si te poate scoate din necaz daca ai nevoie rapid de un desert gustos.
Ai nevoie de o cutie de mascarpone (recomand Galbani), o cutie mica de smantana cu 24% grasime, piscoturi (12 bucati), cafea tare indulcita si niste zahar pudra(simplu sau zahar vanilat). Eu nu consum foarte des cafea, imi place gustul de bautura de cicoare asa ca eu folosesc o bautura concentrata de cicoare indulcita pentru a insiropa piscoturile. In bautura de cicoare pun si o lingurita de apa de flori de portocal, ii da o aroma deosebita.
Mai ai nevoie de niste pahare de desert sau pahare obisnuite in care vei pune desertul. Mie mi-au iesit 4 pahare folosind 250 g de mascarpone si 150 g de smantana.
Sa incepem: batem bine crema mascarpone cu smantana si 2 linguri de zahar pudra. Se poate folosi robotul de bucatarie dar merge foarte bine si simplu cu un tel si un vas inalt. Se gusta si se mai adauga zahar daca e necesar. Amestecul obtinut e asemenator cu o frisca dar mult mai dens.
Se pune un prim strat de 2-3 cm de crema in pahare.
Intr-un vas cu baza plata se toarna cafeaua si se pun la insiropt piscoturile, eu le rup in jumatate si pun 2 piscoturi de pahar. Intorc piscoturile pe ambele parti ca sa se insiropeze bine apoi le iau cu o lingura si presez un pic ca sa se scurga excesul de lichid. Piscoturile insiropate se pun peste primul strat de crema. Urmeaza un nou strat de crema si totul e gata...doar in cateva minute. Se poate servi imediat sau se poate acoperi paharul cu un pic de folie alimentara si se pune la frigider. In momentul servirii se poate orna cu un piscot sau cu ciocolata rasa, dupa cum doreste fiecare.
Apa de flori de portocal arata asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu